Ana içeriğe atla

TEDÜ ve Çankaya Belediyesi Öğrenci Yurdu Açıldı

Tarih:  Date

 

TEDÜ VE ÇANKAYA BELEDİYESİ ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI

TED Üniversitesi ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile yapılan 420 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, düzenlenen törenle açıldı. Ev sahipliğini Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun yaptığı açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyeleri, milletvekilleri, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar, öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra, yurtta kalan öğrenciler katıldı. Açılış töreni öncesi konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “AVM’lerin, iş merkezlerinin, rezidansların yükseldiği, Yani rantın en yüksek olduğu bir bölgede biz arsamızı gençlerimize verdik. Çünkü biliyoruz ki, bir ülke için en iyi yatırım gençliğine yaptığı yatırımdır.” dedi.

TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da yaptığı konuşmada, “TED Ailemizin bir ferdi olan Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen ile yaptığımız bu yurt, Üniversitemize büyük güç verdi. Başta Taşdelen olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan 420 yatak kapasiteli yurdumuz, kız ve erkek öğrenciler olmak üzere iki bloktan oluşuyor. Yapımı 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan yurdun içerisinde; çalışma salonu, sosyal alan, revir, yemekhane gibi her türlü alan bulunuyor.