Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Eğitim Sistemini Modernleştiren MEF Ve TED Üniversitelerinden İşbirliği

MEF & TED Üniversiteleri İşbirliklerinin İlk Adımını Attı

Tüm programlarında geleceğin eğitim sistemi Flipped Learning’i Türkiye ve Dünya’da üniversite düzeyinde ilk ve tek uygulayan MEF Üniversitesi,  Flipped Learning’teki tüm deneyimini ülkemizin eğitim sisteminin modernleşmesine öncülük etmiş TED Üniversitesi ile paylaşım için işbirliği yaptı.

teduvemefbasintoplantisi

Eğitim dünyasında kazandırdığı değerler ve yetiştirdiği nitelikli gençlerle özdeşleşen MEF ve TED Üniversiteleri söz konusu işbirliği ile Y ve Z Kuşağı gençlere uygunluğu ile dikkat çeken ve dünya yükseköğretiminde yeni oluşumlarla hızla ilerleyen Flipped Learning’in Türk Yükseköğretiminde gelişmesini hedefliyor.

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN ‘‘MEF ve TED Üniversiteleri Flipped Learning Bilgi Paylaşım Anlaşması’’ ile ilgili ‘‘Türkiye’de ve dünyada Flipped Learning’i tüm programlarında uygulayan ilk üniversite olarak amacımız Flipped’in kalitesini artırmak olduğu kadar Ülkemizin yükseköğretiminde de yaygınlaşmasını sağlamak. TED gibi bugüne kadar eğitim dünyasına kazandırdığı yeniliklerle özdeşleşen bir kurumun üniversitesi ile bu anlamda bir işbirliğine gitmekten memnuniyet duyuyoruz. Sayın Prof. Dr. Murat TARIMCILAR’ın vizyonu ile MEF ve TED Üniversitelerinin daha birçok işbirliği ile önemli yollar kat edeceğine ve örnek projeler gerçekleştireceğine inanıyorum.’’ dedi.

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat TARIMCILAR, ‘‘21. Yüzyılda hızla gelişen teknoloji ve bilim öğrenim metotları içinde yeni fırsatlar yaratıyor. Bu doğrultuda eğitimi, bilimi ve teknolojiyi birleştirerek öğrencilerimizin öğrenme verimini arttırmayı hedefliyoruz. Flipped Learning ve benzeri uygulamalar ile öğrencilerimizin bilgiye erişimlerini hızlandırıyor ve derslere daha etkin katılımlarını sağlıyoruz. Eğitime gönül vermiş iki üniversite olarak geleneksel eğitim modellerinin dışına çıkarak değişime öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. MEF, Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN ve Prof. Dr. Erhan ERKUT’un yükseköğretimdeki vizyonları ile gelişen Aktif Öğrenme, Flipped Learning uygulamalarını TED ile paylaşacak. TED Üniversitesi ise kurulduğundan bu yana Aktif Öğrenme ile ilgili çalışmalarını MEF ile paylaşacak. Bu sinerjinin sonrasında farklı konularda da büyüyeceğine inanıyorum.’’ dedi.

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ERKUT ise ‘‘MEF Üniversitesi kurulduğunda anayasasına Flipped Learning’i yazdı. Akademisyenlerini Flipped Learning eğitimini uygulamak üzere seçkin bir kadrodan topladı. Öğrencilerine Flipped Ders göreceklerini anlatarak işe başladı. Dünya yükseköğretimi bugün Flipped’i konuşurken MEF Üniversitesi, bu yenilikçi sistemi iki yıldır uyguluyor. Bu bilgi paylaşımı Ülkemizin yükseköğretimi adına öğrenciyi merkeze alan bir başlangıç. MEF ve TED’in başardığı bu işbirliğini diğer üniversitelerimizde de olmasını diliyorum.’’ dedi.

MEF ve TED Üniversitesi’nin imzaladığı ‘‘Flipped Learning Bilgi Paylaşım Anlaşması’’ kapsamınsa Nisan ayı ilk haftası itibariyle bilgi paylaşım toplantıları başlıyor.